| 
												 منطقه طرح کارون4 از لحاظ زلزلهخیزی جزو مناطق با خطر زلزله خیلی زیاد بوده و ریسک به وجود آمدن زلزله در این منطقه بسیار بالا میباشد. 
												اساسا در هنگام وقوع زلزله، انرژی جنبشی زمین شامل موجهای برشی، موجهای سطحی و موجهای فشاری از زوایا و جهتهای متفاوت به سازه اعمال میگردد ولی بیشترین جنبش لرزهای زمین در پریودهای لرزهای کمتر از 1 ثانیه، عمدتا ناشی از موجهای برشی است. 
												در مطالعات لرزهخیزی جامعی که برای ساختگاه سد کارون 4 انجام یافته است ، سطوح لرزهای زیر برای تعریف ریسک خطر زمین لرزه تعریف شدهاند: 
												
												
													- سطح زلزله پایه طراحی(DBL): زلزله سطح پایه طراحی بنا به تعریف زلزلهای است که در دوره عمر مفید سازه اتفاق خواهد افتاد.
 
													- سطح زلزله حداکثر طراحی(MDL): زلزله سطح حداکثر طراحی زلزله نسبتا شدیدی است که احتمال وقوع آن در دوره عمر مفید سازه کم است.
 
													- سطح زلزله حداکثر محتمل(MCL): زلزله سطح حداکثر محتمل شدیدترین زلزله محتمل و ممکن در ساختگاه می باشد.
 
												 
												 
												با توجه به اهمیت بالای سدها، معمولا زلزلههای سطح پایه طراحی(DBL)،وحداکثرمحتمل(MCL) به ترتیب به عنوان بارگذاریهای غیرعادی و فوق العاده در نظر گرفته میشوند. 
												در ساختگاه سد کارون4 شتاب حداکثر زمین در سطوح مختلف لرزهای فوق به شرح ارائه شده در جدول زیر تخمین زده شده اند. 
												  
												
													
														
															
															
															
														 
														
															| 
															
															 | 
															
															
															 | 
															
															 0.18 g 
															 | 
														 
														
															
															
															
															Maximum Design level (MDL) 
															 
															 
															 | 
															
															
															 | 
															
															 0.22 g 
															 | 
														 
														
															
															
															Maximum Credible level (MCL) 
															 
															 | 
															
															
															 | 
															
															 0.26 g 
															 | 
														 
													
												 
												 |